Haagbeuk

Bent u op zoek naar een mooie haagbeuk (Carpinus betulus). De haagbeuk stamt af van de berkenfamilie en is dus geen familie van de groene of rode beuk. Jonge haagbeuken zijn kegelvormig, maar als deze bladverliezende boom ouder wordt, krijgt hij en rondere vorm en hangen de slanke twijgen aan het uiteinde vaak naar beneden. de bladeren zijn ovaal tot langwerpig en aan de randen scherp dubbelgetand. De bladnerven vallen erg op. De bladeren zijn donkergroen aan de bovenkant en bleker aan de onderkant. In de herfst worden ze geel. De piepkleine bloemen hangen in katjes als de bladeren verschijnen. Mannelijke katjes zijn geelbruin. Vrouwelijke katjes zijn groen en korter. De kleine, groen vruchten hangen in trossen en verkleuren naar geelbruin als ze rijp worden. Ze gaan verscholen aan de basis onder een opvallend schutblad dat drie ongetande lobben heeft. De hangende trossen met vruchten vallen op door de drielobbige, groene schutbladen. Ze zitten in de zomer aan de boom. Als de boom geen vruchten draagt kunt u de haagbeuk herkennen aan zijn geribbelde stam. Als haagbeuken in een haag staan, kunt u ze herkennen aan de scherp dubbelgetande bladeren die langs de nerven gevouwen zijn.
We zitten vlakbij Apeldoorn in Ugchelen en bieden beukenhagen in verschillende lengtes met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Voor vragen en/of bestellingen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.
Aantal per meter: tot 100 cm – 7 per meter & boven 100 cm – 5 per meter. Informeer ook naar de mogelijkheden voor het aanplanten van deze mooie beukenhaag.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce aliquet nunc ac rutrum viverra. Fusce eu velit libero. Suspendisse luctus magna quis ligula porttitor tincidunt. Suspendisse pharetra tellus et gravida finibus. Vivamus at ultricies ligula. Nunc placerat bibendum elit, sit amet vehicula nisi ultrices sit amet. Curabitur sed elit vel est facilisis blandit. Suspendisse magna leo, ornare posuere diam vel, sagittis tristique tellus. Vestibulum eu ultrices leo. In hac habitasse platea dictumst. Donec a finibus enim. Quisque suscipit tortor suscipit hendrerit rhoncus.

Prijzen Haagbeuk. Beschikbaar op aanvraag. 

40/60 cm € 0.75 per stuk
60/80 cm € 1,00 per stuk
80/100 cm € 1,50 per stuk
100/120 cm € 2,00 per stuk
125/150 cm € 3,50 per stuk
150 + cm € 6.00 per stuk
Heeft u een vraag, of wilt u bestellen?